Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Ön itt jár: > Kezdőlap >

disznótor

2021. 08. 13. 16:16:02
Vékony húsréteges szalonna, igazi disznótoros finomság! Ehetjük, füstölve, sütve, főzve! Na, de mi is  tekinthető igazából császárszalonnának? Hogyan készítsük el? És a császárszalonna kalóriatartalma elborzasztó?
2021. 07. 02. 10:27:11
A mangalica hagyományos magyar fajta, jellemzően szabad tartásban nevelik. Ezzel szemben a hibrid hússertések nagyüzemi tartásra lettek kitenyésztve, és a szabad tartást nem tűrik. Na, de miben térnek el, miben más a húsuk? Jobb-e a mangalica szalonna, vagy a mangalica kolbász? Ezt gyűjtöttük össze ebben a cikkben.
2021. 07. 02. 09:55:50

A disznóvágáshoz alapvetően disznóra, némi szakértelemre, egy klassz csapata, jó fűszerekre, és néhány alap böllér szerszámra van szükségünk. (Vannak olyanok, akik szerint pálinkára is szüksége van a böllérnek.) Azt is gyorsan rávághatjuk a kérdésre, hogy disznótoros kés. Na, de milyen?

Komolyra fordítva, ha kezdő böllérek vagyunk, természetesen minimálisan elégséges 1-2 két jó kés, tároló edények, és egy nagyobb húsdaráló a munkához.  Ha azonban gyakrabban is részt veszünk disznótorban, akkor érdemes összeállítani egy alap szerszám készletet, még akkor is, ha hobbiból böllérkedünk.  Kicsit olyan ez, mit bármilyen hobbi. Jó érzés, ha van néhány jó minőségű, míves eszközünk.

Na, de lássuk milyen eszköze legyen a böllérünknek, mi nem hiányozhat a disznótorról.