Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

A pálinka fogyasztás kultúrája

A pálinka fogyasztás kultúrája Páinkát már több száz éve fogyasztunk Magyarországon.  A pálinkafogxasztás kultúrája folyamatosan növekedett, mára már a legfelkapottabb éttermek sem lehetnek meg komoly pálinkakínálat nélkül.

A pálinkafogyasztás kultúrája


A több száz éves múltra visszatekintő pálinkafogyasztás hagyománya sajátos eszköztárat, szokásrendszert alakított ki maga körül. Már a legkorábbi időkből találtak a speciálisan az égetett gyümölcspárlatok tárolására, fogyasztására alkalmas üvegeket, poharakat, amelyek akkor még rendszerint Itáliából származtak. A királyi orvoslás alapvető „gyógyszerévé” vált az ital, amely hozzásegítette, hogy felhasználásának, fogyasztásának módszerei egyre gyarapodjanak.

A magyar köznyelvben több összefüggésben él a pálinka kifejezés, így találkozhatunk „burgonyapálinkával” (vodka), „gabonapálinkával” (vodka és whisky) és „ürmöspálinkával” (abszint) is, azonban a hungarikumként elismert pálinka kizárólag gyümölcsből készült, tömény szeszesitalt jelöl.

Pálinka

A www.kolbaszaruhaz.hu csapata elkötelezett hungarikumaink népszerűsítése mellett, így jó szívvel ajánljuk az általunk kínált minőségi, házias jellegű termékeket!


Fogyasszák azokat egészséggel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Pálinka