Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Ön itt jár: > Kezdőlap >

tepertő

2021. 10. 08. 18:44:37
A zsírszalonna ára mindig tükrözte a termék megbecsülését. Sokáig nagyon alulbecsült volt ez a finomság. Pedig igazán sok ételhez szükséges, ha igazán jót akarunk enni, és magában is igazán finom, főleg sütve.. Szerencsére a gasztroforradalommal, újra helyére került a zsírszalonna ázsiója, illetve a korábbi dogmatikus elutasítások a zsírfogyaaztásról is enyhültek. (Kiderült, hogy nem is a zsír tehet az elhízásról, sokkal inkább a koleszterin.Na de lássuk is mennyi a szalonna ára manapság, és mitől függ a kedvenc zsírszalonnánk ára, emelett röviden leírjuk,  hogy mire figyeljünk zsírszalonna sütése folyamán.
2021. 08. 18. 18:13:46

Tepertő, töpörtyű, pörcögő – ki ne ismerné ezt az aranysárga, roppanós csodát. Most felfedünk mindent, amit a libatepertő készítéséről, sütéséről és a libatepertő krém felhasználásáról tudni érdemes. Vigyázat! Lehet, hogy éhes leszel a cikk végére. (A nyitó kép forrása a femina. hu)

2021. 07. 01. 21:45:21

A régi disznótor ünnepi hangulata

Bizonyára sokan vannak még olyan szerencsések, akiknek megadatott az, hogy részesülhettek a házi disznóölések utánozhatatlan közösségi élményében. Ilyenkor együtt lehetett a család apraja-nagyja: együtt örülhettek annak, hogy télire megtelik a kamra finom ételekkel. Általában nem a disznótoron, hanem valamivel utána volt jellemző a tepertő vagy, ahogy faluhelyen mondják, töpörtyű fogyasztása.