Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Ön itt jár: > Kezdőlap >

szalonna

2021. 10. 08. 18:44:37
A zsírszalonna ára mindig tükrözte a termék megbecsülését. Sokáig nagyon alulbecsült volt ez a finomság. Pedig igazán sok ételhez szükséges, ha igazán jót akarunk enni, és magában is igazán finom, főleg sütve.. Szerencsére a gasztroforradalommal, újra helyére került a zsírszalonna ázsiója, illetve a korábbi dogmatikus elutasítások a zsírfogyaaztásról is enyhültek. (Kiderült, hogy nem is a zsír tehet az elhízásról, sokkal inkább a koleszterin.Na de lássuk is mennyi a szalonna ára manapság, és mitől függ a kedvenc zsírszalonnánk ára, emelett röviden leírjuk,  hogy mire figyeljünk zsírszalonna sütése folyamán.
2021. 08. 13. 16:16:02
Vékony húsréteges szalonna, igazi disznótoros finomság! Ehetjük, füstölve, sütve, főzve! Na, de mi is  tekinthető igazából császárszalonnának? Hogyan készítsük el? És a császárszalonna kalóriatartalma elborzasztó?
2021. 07. 19. 21:06:05

A hagyományos nagy téli disznóvágások végeredményeként finomabbnál finomabb falatok díszelegtek a kamrákban: szalonna, füstölt sonka, tepertő, teli zsírosbödönök, hurkák és kolbászok. Szerencsére a mai kor emberének nem kell megvárnia a disznóvágások idejét, mert a henteseknél és a boltok polcain bármikor elérhető a friss hentesáru.

2021. 06. 30. 22:26:36

Kolozsvári szalonna. Egy olyan finomság amelyet mindenki imád, de mi is a jó kolozsvári szalonna készítés titka?

Egyeltalán mitől kolozsvári a szalonna? Miben különbözik a normál füstölt szalonnától?

Mi a trükkje a jó szalonnának?

Kolozsvári szalonna

Forrás:darno-hus .hu

2021. 06. 30. 19:45:41

A szalonna, füstölt szalonna nem tipikus gyógyszer. Leginkább egészségtelen élelmiszerként tekintünk rá, pedig nagyon sok népi praktikában használták gyógyításra. Ezeket a praktikákat próbáltuk összegyűjtani.

Ízületi gyulladás, ekcéma, megfázás, hogy csak néhányat említsünk, amit szalonnával gyógyítottak nagyanyáink!

2021. 06. 27. 20:51:34

Szalonna sokféle van. Ismerünk angolszalonnát, Kolozsvári szalonnát, füstölt szalonnát, sózott szalonnát, erdélyi szalonnát. De vajon tudjuk-e melyik elnevezés milyen szalonna fajtát takar?

Ebben próbál segíteni ez a cikk!

2021. 06. 27. 15:19:44

A szalonnát a múltban sokfajta nyavajára javasolták. A 20. század elején azonban a szalonna, a zsír szitokszóvá vált, minden egészségügyi probléma okozójává. Ma újra sokkal árnyaltabb a kép a zsírokról, a legújabb kutatások szerint sok jótákony hatása van a szalonnának, de lássuk milyen problémákra jelenthet gyógyírt!